Hoe selecteer ik het juiste CRM systeem?

Het selecteren van een CRM systeem is een grote en belangrijke stap, vooral als je kennis over een onderwerp als CRM beperkt is. Aan de hand van onderstaande tips krijg je meer inzicht in wat er komt kijken bij het selecteren van een CRM systeem en welke rol een CRM systeem kan spelen in een relatiebeheer op maat.

Vaak wordt te snel gekeken naar de functionele mogelijkheden van CRM-systemen. De keuze valt dan op de CRM-leverancier die de leukste en op het eerste oog handige tools laat zien. Een andere omslachtige insteek is om via “request for informations” (RFI’s) een enorme waslijst van technische en functionele vragen op te stellen en rond te sturen naar veel leveranciers. Aan de hand van hun antwoorden wordt een shortlist van leveranciers gekozen, die dicht bij de gewenste antwoorden komen.

CRM systeem tips

Voordat je daadwerkelijk gaat starten met de selectie van een CRM systeem is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Een impulsief plan mislukt vaak door het gebrek aan goede voorbereiding. Klik op onderstaande webwinkel tips voor meer informatie:

Op de pagina CRM Begrippen worden verschillende CRM begrippen toegelicht.