De toepassing van CRM binnen je bedrijf, met name als het gaat om relatiebeheer, is een belangrijk proces. Er komen veel zaken kijken bij het maken van de juiste keuze voor CRM software. Kies je voor relatiebeheer software, dan is het zaak dat deze keuze zich uitbetaalt in een hoog rendement. Je wilt klanten en andere contacten binden door ze service op maat te bedienen, wat alleen mogelijk is als je jezelf van de juiste informatie en geschikte kennis voorziet. Daarom is het goed om op de hoogte te zijn van de belangrijkste begrippen en achtergrondkennis omtrent CRM.

CRM is het systeem dat staat voor Customer Relationship Management. Met dit begrip wordt in feite alle lading gedekt dat valt onder klantenbeheer. Kies je voor CRM in je bedrijfsprofiel, dan zeg je in feite dat de klant centraal staat in het gehele productieproces. In bredere zin zet je alle relaties die je voert centraal, of dit nu met klanten, leveranciers of interne communicatie betreft. Inzicht in wat onder meer klanten willen, waarom ze bij jouw bedrijf terechtkomen, en wat hen in de toekomst laat terugkomen, is in een dergelijk geval essentieel. Ook het analyseren van het contact dat je met klanten voert, de manier waarop je strategie├źn toepast om je marktpositie onder handen te nemen, en de wijze van marketing kunnen allen aangestuurd worden met een geschikt CRM systeem. Sommige bedrijven hanteren alleen CRM systeem voor marketingdoeleinden, maar de grootste successen op het gebied van CRM worden vooral geboekt wanneer CRM als geheel HR-profiel gehanteerd wordt binnen het bedrijf.

Hieronder een overzicht van alle begrippen, waarbij kort uiteen wordt gezet wat het begrip inhoudt en hoe je het gebruikt bij het selecteren van het juiste CRM systeem. Naast de CRM begrippen hieronder, helpt CRM systeem jou ook op weg met CRM Tips.

CRM Begrippenlijst: